UNT PJESËMARRËSE NË PANAIRIN “DITËT NDËRKOMBËTARE ERASMUS +” NË TIRANË

received_355416171745055

Tiranë 10.04.2019  Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup, përmes Programit Erasmus +’, është pjesëmarrëse në panairin Ditët Ndërkombëtare Erasmus +” që po zhvillohen në kuadër“Javës Ndërkombëtare” në organizim të Unviersitetit Europian të Tiranës.

Përfaqësuesit e UNT-së kanë njoftuar partnerët si dhe studentët potencial me mundësitë që ofron universiteti i parë publik në gjuhën shqipe në Shkup, si dhe me programet studimore që ofron, ndërkohë kanë shpërndarë material informues për palët e interesuara.

 Kjo është një ngjarje tre-ditore me pjesëmarrësin e stafit të ardhshëm të Erasmus + nga universitetet partnere të BE-së, si dhe ato rajonale dhe lokale.

 Të pranishëm janë universitete nga Evropa dhe rajoni, nga vende si: Gjermania, Spanja, Portugalia, Britania e Madhe, Polonia, Hungaria, Estonia, Lituania etj.

“Java Ndërkombëtare”, e cila është një praktikë e njohur në universitetet Europiane, në fokus ka aktivitete të cilat kanë në thelb rrjetëzimin, ku bëjnë pjesë 20 universitete europiane.

Gjatë panairit ndërkombëtar, studentët dhe pedagogët e universiteteve të ndryshme do të njihen me mundësit e shkëmbimeve studentore dhe akademike.

Përgjatë kësaj jave zhvillohen një sërë aktivitetesh të tilla si sesione kulturore, prezantime dhe leksione të hapura etj.

Share it with your friends...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn