Si pjesë e Ushtrimeve në lëndën e Teknologjisë së Paketimit, studentët e vitit të 4-të të Programit studimor të Teknologjisë Ushqimore në Fakultetin e Teknologjisë në Universitetin ‘Nënë Tereza’ në Shkup, së bashku me profesorin e lëndës prof. Dr. Bogdan Bogdanov dhe Assoc. Dr. Olga Popovska vizituan Kompaninë “BAS Tutti Fruti” në Shkup.

Studentët vizituan dy reparte dhe një depo për lëndë të parë dhe produkte të gatshme. Në repartin PET (polyethylene terephthalate), studentët u njohën me metodën e formimit të injeksionit dhe procesin e formimit të goditjeve dhe formimit të shisheve.

Polimeri PET është transparent dhe termoplastik i cili ka aftësinë të kristalizohet në kushte të dhëna të kontrolluara. Fortësia dhe ngurtësia rriten me shtrirjen gjatë hedhjes dhe nxjerrjes. Preformat kanë një fije specifike dhe spektër të ngjyrave, dhe vëllimi i shisheve është midis 0.3 L dhe 10 L. Shishet PET të paraformuara janë kryesisht amorfe dhe me transparencë të mirë që mund të përdoren për ruajtjen e ujit dhe lëngjeve.

bas tuti fruti 3

bas tuti fruti 2

By