AKTUALE

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10368″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1585672589080{margin: 10px !important;padding: 10px !important;border: 4px solid #000000 !important;border-radius: 4px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1585670351063{border-right-width: 100px !important;border-left-width: 100px !important;}”][vc_column_text]

UNT i bashkangjitet inciativës globale botërore në perballjen me virusin Korona duke perdorur teknologjine Informatike dhe shpall në web faqe e saj linqe dhe softuer online

Inteligjenca artificiale me Shkencën e të Dhënave janë disciplinat Informatike më të përdorur kohët e fundit për tu përbalur me pandeminë e Korona Virusit.

Shembuj të softuerëve tjerë në suaza globale të cilët përbalen me këtë problem janë:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1585672843438{border-bottom-width: 2px !important;border-bottom-color: #bcbcbc !important;border-bottom-style: dotted !important;border-radius: 2px !important;}”][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”10431″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://gdi-sk.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR3S5YfbUxLtJuY9PAz_ZhTfX1VU-9seApXjvNid-NZiY-zDM4pv3xY8rms#/2096bd4b051b42948ac3f5747e80c3a5″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Një shembull i tillë është aplikacioni i hartës vizuale e gjendjes së Korona Virusitit në Maqedoninë e Veriut:

Kliko

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1585672988233{border-bottom-width: 2px !important;border-bottom-color: #bcbcbc !important;border-bottom-style: dotted !important;border-radius: 2px !important;}”][vc_column width=”1/4″ el_class=”etet”][vc_single_image image=”10430″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.worldometers.info/coronavirus/”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Një shembull tjetër është portali Worlldmeter ku janë të dhënat për të gjithë botën dhe ndiqet në të njejtën kohë në gjithë planetin situata me Korona Virusin.

Kliko

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1585673001906{border-bottom-width: 2px !important;border-bottom-color: #bcbcbc !important;border-bottom-style: dotted !important;border-radius: 2px !important;}”][vc_column width=”1/4″ el_class=”etet”][vc_single_image image=”10432″ alignment=”center” style=”vc_box_circle_2″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://experience.arcgis.com/experience/685d0ace521648f8a5beeeee1b9125cd”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Shembull tjetër është portali i OBSh (Organizatës shëndetsore botërore)

Kliko

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1585673015135{border-bottom-width: 2px !important;border-bottom-color: #bcbcbc !important;border-bottom-style: dotted !important;border-radius: 2px !important;}”][vc_column width=”1/4″ el_class=”etet”][vc_single_image image=”10432″ alignment=”center” style=”vc_box_circle_2″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Shembull tjetër është harta vizuele e pandemisë së Korona virusit në tërë botën

Kliko

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]