NJË DELEGACION I UNT-së VIZITOI UNIVERSITETIN NË KEÇKEMET TË HUNGARISË

Një delegacion nga Universiteti Nënë Tereza në Shkup vizitoi Universitetin John Von Neumann’jnë Keçkemet, Hungari, një universitet me të cilin UNT ka marrëveshje bashkëpunimi.

Delegacioni i përbërë nga Rektori i UNT-sëProf. Dr. Aziz Pollozhani, Prorektori për Mësimdhënie, Prof. Dr. Inor. Zoran Trifunov dhe Dekani i Fakultetit të Teknologjisë, Assoc. Dr. Sani Demiri u takua me rektorin e këtij universiteti, me çrast zgjeruan  bashkëpunimin në Programin e Lëvizshmërisë Erasmus + për stafin akademik dhe studentët nga të dy universitetet.

Gjatë këtyre takimeve, u ra dakord që në të ardhmen profesorët e UNT-së të vizitojnë Universitetin e Keçkemetit dhe të zhvillojnë ligjerata dhe ushtrime në laboratorët e tyre.

Delegacioni nga Universiteti ynë vizitoi laboratorët dhe punëtoritë e Universitetit, ku u njohën me punën e laboratorëve.

U prezantuan inovacionet e bëra në këtë universitet, të tilla si një automjet me energji diellore dhe një automobil që udhëtoi 3.000 km me një litër karburant.

Outlook-ul0kbysz

image (1)