Programi studimor Media dhe Komunikimi Ndërkulturor në UNT organizoi Mesim Klinik me gazetarin Mr. Agron Vrangalla

Programi Studimor, Media dhe Komunikim Ndërkulturor që funksionon në kuadër të Fakultetit të Shkencave Sociale në Universitetin “Nënë Tereza” në Shkup, organizoi sot Mesim Klinik për studentët e semstrit të parë dhe të dytë në kuadër të lëndës Hyrje në Gazetari.

Studentët e këtij drejtimi të orientuar në Gazetari dhe Komunikim do të bëhen pjesë e mësimit praktik krahas ligjeratave të përditshme teorike.

Qëllimi është që tju sjellim më afër aspektet praktike të punës dhe funksionimin e Mediave, Gazetarise dhe Komunikimit në Maqedoni duke ftuar ekspert të fushave përkatëse.

E rëndësishme është që studentët të njihen me proceset e punës në media të ndryshme si në Televizion, Gazetë, Radio si dhe mënyrat e tyre të prëgaditjes së lajmeve dhe procesin kaq të rëndësishëm të komunikimit në media.

47032367_189519121991446_8253234337386856448_n

Është e planifikuar që krahas temave, që do të jenë një gërshetim nga Gazetaria, Mediat dhe Komunikimi gjithashtu të bisedohet dhe të debatohet mbi Kulturen dhe trajtimi i kulturave në fushën e Mediave dhe Komunikimit në Maqedoni, si një komponent i rëndësishëm i shtetit tonë dhe si shtyllë kryesore e drejtimit Media dhe Komunikim Ndërkulturor në Univefrsitetin “Nënë Tereza” dhe sa ky element i rëndësishëm, merret parasysh dhe trajtohet nëpër mediat dhe gazetarinë në Maqedoni.

Sot i ftuar ishte Mr. Agron Vrangalla, Gazetar ne Televizionin 21 Maqedoni i cili mbajti fjalim mbi temën: Puna e një Gazetari në Televizion. Specifikat, Organizimi dhe Sfidat.

Studentët patën mundësi të parashtrojnë pyetje dhe të njihen më nga afër me aspektet praktike dhe rëndësine e gazetarit dhe gazetarisë në Televizion.

Universiteti “Nënë Tereza” planifikon që të zgjerojë këtë praktikë edhe në javët në vazhdim me të ftuar të tjerë dhe emra eminent nga skena e Mediave dhe Komunikimit.

46968351_916199245240612_5573285919911313408_n

47069108_918724978517550_1823855757712424960_n