GJIMNAZISTË NGA VENDI, GJERMANIA DHE SPANJA NË LIGJERATË PËR BARAZINË GJINORE NË UNTGJIMNAZISTË NGA VENDI, GJERMANIA DHE SPANJA NË LIGJERATË PËR BARAZINË GJINORE NË UNT

 
Shkup, 25.09.2019 Në kuadër të projektit Erasmus+, dje në hapësirat e Universitetit “Nënë Tereza” në Shkup, qëndruan nxënës të shkollave të mesme nga vendi, përkatësisht nga Shkolla e Mesme Komunale “Sami Frashëri” nga Kumanova, si dhe gjimnazistë nga Gjermania dhe Spanja, të cilët ndoqën ligjeratë nga znj. Zhaklina Geshtakovska  me titull “Digjitalizimi-Unë-Të jetuarit” që ka të bëj me barazinë gjinore dhe arritjen më të shpejtë të saj përmes përdorimit të teknologjisë moderne, aplikacioneve dhe telefonave të mençur.
Gjimnazistët  u mirëpriten nga prof. dr. Bekim Fetaji dhe udheheqësi i njësisë për E-Index MSc. Arbnor Rushiti.
Gjatë ligjeratës me gjimnazistët i pranishëm ishte edhe drejtori i Shkollës së Mesme Komunale “Sami Frashëri” nga Kumanova m-r Afrim Aliti u zhvillua një seancë e pyetje-përgjigjeve se si të arrihet barazi e plotë mes gjinive në të gjitha sferat e jetesës duke përdorur teknologjinë.
DSC_0639
DSC_0629
DSC_0630
DSC_0637
received_626168634575149